HABERLER
ELLE Türkiye'ye İsviçreli Araştırma Şirketi ICERTIAS'tan QUDAL Madalyası!

Türkiye'nin en büyük dergi grubu DOĞAN BURDA DERGİ bünyesinde yayınlanan ve mayıs ayında Türkiye'deki 15. yılını kutlayan ELLE Türkiye, Türkiye pazarına 2014 Mayıs ayında giren dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden ICERTIAS'ın QUDAL Sertifika Programı çerçevesinde medya, perakende, hızlı tüketim ürünleri, telekomünikasyon vb. gibi 100 kategoride gerçekleştirdiği “kalite” araştırmasında QUDAL Madalyasını aldı.

ELLE Türkiye, dünya çapında Nestle, P&G, Intersport gibi markaların da aldığı bu madalyayı, “Medya - Aylık Dergiler” kategorisinde “Türk pazarında en kaliteli içeriği sunan dergi” olarak almaya hak kazandı.

Araştırmada tüketicilere, parasal olarak herhangi bir sorunları olmadığı sürece, sadece kaliteye odaklanarak satın alma ve tüketme kararı verme aşamasında hangi ürün ya da hizmetleri alacaklarına dair 100 kategoride sorular soruldu. “Kendi tecrübe ve görüşlerinize göre, Türk pazarında kesinlikle en kaliteli ürünü sunan aylık derginin adını belirtin” sorusuna en fazla verilen cevap ELLE dergisi oldu.

Araştırmaya katılanlar, dergi alırken, içeriğin kaliteli olmasına önem verdiklerini ve bu anlamda ELLE’in kaliteli içerik konusunda oldukça başarılı olduğunu belirttiler.

QUDAL araştırmasında tüm sorular ‘çoktan seçmeli’ değil, ‘açık uçlu’ olarak soruldu ve herhangi bir seçenek sunulmadı. Araştırmaya katılanlar seçeneklerle herhangi bir yönlendirme olmadan, kendi düşündükleri markayı özgürce yazabilme hakkına sahip oldular. Mayıs ayı boyunca yapılan online ankette CAWI- DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness) metodu kullanıldı ve araştırmaya 15 yaşından büyük 1200 Türk okuyucu katıldı.

QUDAL hakkında:
QUDAL - QUality meDAL (www.qudal.com) İsveçli araştırma şirketi ICERTIAS’ın bir projesidir. (International Certification Association GmbH)
QUDAL proje araştırma ve ödülleri, belirli bir bölgenin insanları arasında yapılan anketler sonucu, ürün, hizmet, medya, kültür ve spor alanında kişilere sunulan ürün ve hizmetlerin kalite seviyeleri konusunda araştırmalar yapar.
  • DİĞER HABERLER