HABERLER
Atlas dergisi Nisan sayısıyla 25. yılını kutluyor!
Atlas dergisi Nisan ayında 25. yılını kutluyor ve okurlarını özel bir sayı ve özel hediyelerle selamlıyor. Çeyrek yüzyıl boyunca dünyanın dört bir yanına uzanan, doğa ve kültür varlıklarını sayfalarına taşıyan Atlas, bu ay zengin içerikli bir koleksiyon sayısıyla bayilerde olacak.
Atlas, 25. yıl şerefine ek bir dergi hazırladı. İlk sayıdan günümüze öyküsünü, arşivinin en özel fotoğraflarını, imza attığı özel dosyaları, doğadan arkeolojiye, kültürden maceraya çeyrek yüzyıllık birikimini okurlarla paylaştı. Derginin ikinci hediyesi ise İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni konu alan Tarihin Hazineleri kitabı. Bu özel çalışma dünyanın en seçkin müzelerinden birini ayrıntılarıyla inceliyor, öne çıkan eserlerini tanıtıyor. Atlas’ın bir diğer sürprizi ise son 10 yılın sayılarını içeren dijital arşiv. Nisan sayısında verilen şifreyle dijital arşive bilgisayarınızda, akıllı telefonunuzda ve tabletinizde ulaşabilir, tüm yazı ve fotoğrafları inceleyebilirsiniz.
Atlas ayrıca Nisan ayı için daha bol sayfalı özel bir yıl dönümü sayısı hazırladı. Derginin kapak konusu, Afrika’nın kuzeybatısındaki Atlas Dağları. Atlas ekibi 25. yıl şerefine adaşı olan bu efsanevi dağlara uzandı ve en yüksek noktasına, Fas’taki Toubkal Zirvesi’ne tırmandı. Doğu Karadeniz’de “horonun çocukları” Lazlar, derginin bir diğer başlığı. Geçmişten günümüze, yaşadıkları coğrafyadan geleneklerine Lazlar Nisanda Atlas’ta.
Avrupa’nın kültür sanat durağı Viyana, Uzakdoğu’nun sıra dışı ada ülkesi Tayvan da bu sayının başlıkları arasında. Atlas ayrıca Japonya’nın Kumano Kodo bölgesine gidiyor ve günler boyunca geleneksel hac güzergâhında tapınaktan tapınağa yürüyor. Derginin bir diğer dosyası ise göllerimizi konu alıyor. Yabancı balık türleri atıldığı için doğal yapısını kaybeden ve bambaşka bir çehreye bürünen hazinelerimiz “göldeki yabancı” başlığında. “Tanrıçaların yurdu” başlığı ise Akdeniz Bölgesi’ndeki Dağlık Kilikya antik bölgesinin tarihi ve doğal değerlerini özel fotoğraflarla tanıtıyor.