HABERLER
Park MOZAİK renkleri eşliğinde Evim Dergisi ile davet sofraları

Tepe ve MESA’nın, Yaşamkent’teki ortak projesi Park MOZAİK’in örnek dairesinde Evim Dergisi ile gerçekleştirdiği “Gamze Bursa ile Davet Sofralarına Özel Yaratıcı Fikirler Atölyesi” Ankaralı dostları buluşturdu. Park MOZAİK projesine damgasını vuran farklı renkler eşliğinde gerçekleşen atölyede konuklar, bahara girerken verecekleri davetlerdeki sofra düzenlemeleri konusunda önemli bilgi ve ipuçlarına da sahip oldular.

Tepe İnşaat ve MESA Mesken sponsorluğundaki “Gamze Bursa ile Davet Sofralarına Özel Yaratıcı Fikirler Atölyesi” Ankara’nın önde gelen simalarının katımlıyla gerçekleştirildi. Ankara’nın en renkli projesi Park MOZAİK’in 3+1 ve 4+1 örnek dairelerinde gerçekleştirilen etkinlikte, ünlü yemek stilisti Gamze Bursa, konuklarına kuracakları davet sofraları için sunum fikirleri verdi.

Hayata dair bütün renkler burada

Etkinliğin açılışında misafirlerine katılımları için teşekkür eden MESA Mesken Genel Müdür Yardımcısı Aslı Tokatlı, düzenlenen atölye çalışması ile ilgili olarak “Hayata dair bütün renkleri bünyesinde barındıran Park MOZAİK, birbirinden farklı temalarla düzenlenen meydanları, yeşil alanları ve sosyal alanları ile ortak keyfi ve paylaşımı hedefleyen bir proje… Konutların içinde ise paylaşımın en keyifli olduğu alanlar hiç kuşkusuz incelikle kurulan, kahkaha ve sohbetlerle süslenen sofralardır. Biz de bu atölye çalışması ile bu sofraları daha da renklendirmek ve bu sofraları düzenleme konusunda konuklarımıza bazı fikirler vermek istedik.” dedi.

Gamze Bursa, davet sofralarına ilişkin önerilerini, 4+1 dairede modern bir yaklaşımla oluşturduğu oval ve 3+1 dairede provence etkisinin hakim olduğu yuvarlak masada yaptığı alternatifli düzenlemelerle uygulamalı olarak gösterdi.

Yeni ev yeni sofralar kurmak demek!

Gamze Bursa, 10 farklı sofra sunumu hazırladığı atölyedeki çıkış noktasını şöyle anlattı:
“Yeni bir evle birlikte, farklı stillerde ve konseptlerde sofralar kurup değişik menüler denemek… Çünkü yeni ev, aynı zamanda yeni pek çok davet demektir. Evle birlikte menüler ve sofralar da bu değişime eşlik eder. Bu davetlerde menü ve sofraları gelecek misafirlere göre temalandırmak mümkün. Örneğin yakın arkadaşlar için ahşap malzemelerle hafif bir İtalyan, kış geceleri için peynir fondü ve şarap çok şık bir tercih kurulabilirken; son kitabım no:22’de yer alan klasik davet sofraları menülerinden biriyle şık sunumlar hazırlanabilir. Hatta fincanlarda detoks salataların yer aldığı, açık havada kurulacak bir çay masası da olabilir bu konsept. ”

Bahar sofralarının havası başka….

Baharın gelişiyle birlikte kurulacak sofralara da taze dokunuşlar getirilebileceğini belirten Gamze Bursa, “Bir bahar sofrasının olmazsa olmazları vardır. Bahar aylarında kurulan sofralarının ilk akla gelen kombini, beyaza eşlik eden çiçek desenleridir mesela. Mevsimin mis kokulu, rengarenk taze çiçekleri teması ne olursa olsun, her sofranın vazgeçilmezidir. Sofralara hem iştah hem de zarafet katmak için yaratıcı detaylar ekleyerek kişiselleştirmek gerekir. Kimi zaman bir kumaş peçete bazen de bir isim kartı ya da sadece bir tek dal çiçek ile kurulacak her masada fark yaratmak mümkün.” dedi.

Gamze Bursa, yeni kitabı “no: 22”yi misafirler için imzalayıp hediye ederken, ilk kitabından bir tarifi de atölye esnasında hazırlayıp konuklara ikram etti.

Etkinlikte ayrıca “Yaratıcı peçete katlama fikirleri” de konuklarla birlikte gerçekleştirildi. Uygulamaları ilgiyle izleyen konuklar, Bursa’ya yönelttikleri sorularla kendi kuracakları sofralar için de ipuçları ve öneriler aldı.

Etkinlikte, Evim Dergisi editörleri tarafından hazırlanan, evin her köşesine baharı taşımanın farklı yollarını anlatan ipuçları ve fikirler, fotobloklar aracılığıyla konuklarla paylaşıldı.

Ödüllü kitapların sahibi yemek stilisti

1999 yılından bu yana dekorasyon dergilerinde stil editörlüğü ve yemek stilistliği yapan Gamze Bursa’nın 2008 yılında çıkardığı "net 425 g” isimli yemek kitabı, Gourmand Yemek Kitapları yarışmasında en iyi yemek görseli ödülü aldı. 2014 senesinde ikinci yemek kitabı ''no:22'' yi yayınladı. Kendi kitaplarının yanı sıra birçok yemek kitabının fotoğraf stilistliğini üstlenen Gamze Bursa, Evim ve Leziz dergilerinde yemek ve dekorasyon üzerine köşe yazıları yazdı. Gamze Bursa çalışmalarına halen yemek stilistliği ve tarif oluşturma konularında devam ediyor.