HABERLER
Atlas dergisi ve WİLO işbirliğiyle su için yürüyüş

Atlas dergisi ekibi ve okurları ile WILO Pompa Sistemleri A.Ş., herkesin temiz suya ulaşabildiği bir dünya dileğiyle 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutlamak için 21 Mart 2015 Cumartesi günü Ağva’da bir doğa yürüyüşü yaptı.

Otobüslerle İstanbul’dan sabah saatlerinde harekete geçen grup, nehir kenarında öğle yemeği yiyerek soğuk ve yağmurlu hava şartlarına karşı güç topladı. Bu sırada WILO Pompa Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Yalçın ve Atlas dergisi Yayın Direktörü Murat Köksal, dünyamızın karşı karşıya kaldığı en temel ve hayati sıkıntılardan biri olan su sorununa dikkat çeken konuşmalar yaptılar.

Bunun ardından Kilimli Parkuru’nun başlangıç noktasına giden grup, karayelin etkisiyle kabaran Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla dövdüğü muhteşem falez manzaralarını fotoğrafladıktan sonra iki saat sürecek yürüyüş için yola koyuldu.

Yağan yağmurun etkisiyle çamur içinde kalan, hatta yer yer su basmış patikalardan ilerlenerek parkurun birinci etabının sonuna, iki deniz fenerinin arasından Yeşilçay Deresi’nin denize döküldüğü ve Roma dönemine ait lahitlerin bulunduğu burna ulaşıldı. Burada yaklaşık 100 kişiden oluşan grup arkasına deniz fenerini ve Karadeniz’i alarak topluca bir hatıra fotoğraf çektirdikten sonra bu defa kıyıdaki yarların üzerinden ilerlemeye başlayarak dönüşe geçti. Zaman içinde dalgaların aşındırarak şekil verdiği kireçtaşından kaya blokları, uçurumun aşağısında patlayan dev dalgalar ve puslu hava ile muhteşem bir manzara oluşturuyordu. Yürüyenler zaman zaman durup bu manzaranın tadını çıkardılar ve çeşitli açılardan fotoğraf çekme imkânı buldular.

Planlandığı gibi yaklaşık iki saat sonunda tamamlanan yürüyüş tekrar başlangıç noktasında sona erdiğinde herkes çamur içinde kalmış ve biraz ıslanmış olsa da keyifler yerindeydi.
Dünya Su Günü için bir araya gelerek yeryüzünün giderek tükenen doğal kaynaklarına dikkat çekmeye ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için kaynakları verimli kullanmaya yönelik bir farkındalık yaratmak için beraberce bir adım atmanın memnuniyetiyle vedalaşıp tekrar otobüslere binilerek dönüş yoluna geçildi.