HABERLER
Tempo Travel’ın yaz sayısı çıktı!
2009 yılında yayın hayatına başlayan Tempo Travel dergisi, 10’uncu yaşında yine dolu dolu bir içerikle okurlarıyla buluşuyor.

Peki, bu sayıda neler var?
Çernobil yeniden “patladı”: Çernobil dizisinin estirdiği rüzgâr, tarihin en büyük nükleer faciasına sahne olan Ukrayna Pripyat’a turistik ilgiyi de patlattı.
Sade rotalar: İşyerinden uzaklaşmak her zaman stresi de geride bırakmak anlamına gelmiyor. Peki, nasıl rahatlayacağız biz? “Sade” kitabının yazarları yolu gösteriyor.
Şimdi Mozambik zamanı: İç savaşın güneşli kıyılarını yıllar sürecek bir karanlığa gömdüğü Mozambik, küllerinden doğdu. Ziyaretçilerine “gerçek Afrika”yı vaat ediyor.
Mavi güzelleme: Bu yıl 12 Ağustos’ta, Can Yücel sevgili Datça’sını bırakıp gideli tam 20 yıl dolacak. Şairin “elimle koymuş gibi buldum” dediği son dem evinde, zaman acelesizce akıyor.
Coppola rüyası: Kimi sanat koleksiyonu yapar, kimi antika, kimi pul. Baba filminin efsane yönetmeni Francis Ford Coppola da otel koleksiyonu yapıyor. Üstelik onun otellerinde kalmak, tıpkı bir filmin içinde olmak gibi.
Çıkarmanın 75. yılında Normandiya sahilleri: Tarih dozu yüksek gezilerle aranız iyiyse, İkinci Dünya Savaşı’nın sonunu getiren ünlü Normandiya Çıkarması’nın yapıldığı bu sahiller ilginizi çekecek!
Gurme Barcelona!: Barcelona’nın insanı yoldan çıkaran lezzet klasiklerine şimdilerde onlara modern yorumlar ve sağlıklı alternatifler de ekleniyor. Bu lezzet potpurisi, mekân önerileri ve tüyolarla şehrin yerlisinden geliyor.
Başka? 50. Yılında Woodstock, alternatif Midilli tatili, 48 saatte Cunda ve Ayvalık ve beyaz rengin hikâyesi ile Devr-i Âlem sayfaları okurları bekliyor.