HABERLER
Atlas'ın Ekim sayısında Efes-Mimas Yolu Kitabı Hediye

Atlas, Ekim sayısında okurlarına Türkiye’nin en güzel keşif rotalarından birini tanıtan özel bir kitap hediye ediyor. “Efes-Mimas Yolu” başlıklı rehber, İzmir Yarımadası’nın yürüyüş ve bisiklet rotalarını, zeytin ve bağ yollarını harita ve fotoğraflarla ayrıntılı olarak tanıtıyor. Kitap ayrıca İzmir kıyılarının plajlarına, dalış ve su sporu merkezlerine yer veriyor, yörenin tarihini, kültür ve doğa varlıklarını da inceliyor. Keşif rotası, uluslararası standartlara uygun olarak işaretlenmiş ve yol levhaları yerleştirilmiş durumda. “Efes-Mimas Yolu”, İzmir’in güzellikleriyle tanışmak için benzersiz bir kaynak.

Derginin bu ay ki kapak konusunun başlığı ise “Cennetin Kanatları”. Sultansazlığı ve Aladağlar’ın kuzeyindeki vadilerde 350 kuş türü barınıyor; cenneti andıran bu görkemli zenginlik çarpıcı fotoğraflarla Atlas’ta. Selçuk’ta Efes antik kentinde bulunan, antik dünyanın harikalarından biri olan Artemis Tapınağı derginin bir diğer konusu. Gümüşhane’de doğan ve Giresun’da Karadeniz’e dökülen coşkun ve hırçın Harşit Çayı, Isparta’nın Dedegöl Dağları’na tırmanış macerası, Kenya’da annesini kaybetmiş, doğada yalnız kalmış yavru fillerin bakımının yapıldığı özel merkez de ekimde Atlas’ta.

Dergi ayrıca İstanbul içindeki patikalarda yürüyor, bu kestirme yolların neden ve nasıl açıldıklarını inceliyor. Ordu’daki Kurul Kalesi’nde ortaya çıkarılan, arkeoloji dünyasında heyecan yaratan Kibele heykelinin keşif öyküsü de Atlas’ın sayfalarında.