HABERLER
Kırklareli’nin doğal güzelliklerini Atlas ve Ford ile keşfediyoruz
Atlas ve Ford işbirliğinde 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Kırklareli’nin doğal güzelliklerini keşfetmek için bir gezi düzenlendi. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, çeşitli dergi ve gazetelerden basın mensuplardan oluşan katılımcıları ilk buluşma noktası Demirköy’de karşıladı.
Ford'un SUV serisindeki araçları Kuga, Edge ve Ranger'larla yapılan gezinin birinci ziyaret noktası Dupnisa Mağarası oldu. Demirköy ilçesinin Sarpdere Köyü sınırları içerisinde yer alan mağara, yaklaşık dört milyon yıldan beri oluşum ve gelişimini sürdüren büyük bir yer altı sistemi. İçinde sürekli akışa sahip bir yer altı nehri ve bu nehrin oluşturduğu, derinliği yer yer 2 metreyi aşan göller bulunan mağarada, zengin damla taş oluşumları yer alıyor. Süt beyazdan kırmızı ve kahverenginin her tonunda renge sahip olan ve dev boyutlara ulaşan sarkıt, dikit ve sütunlar ile perde ve bayrak damla taşları ve damla taş havuzları, insanı büyüleyici ve hayranlık uyandıran görüntü sunuyorlar. Fotoğraf ve görüntü çekimleriyle Dupnisa mağaraları ziyaretini tamamlayan basın mensupları akşam saatlerinde Karadeniz’in Trakya kıyısındaki uç beldesi İğneada’ya vardı ve konaklamayı da burada gerçekleştirdi.

Keşif turunun ikinci gününde rota, İğneada longoz ormanlarıyla başladı. Dünyada sadece üç bölgede bulunan longoz ormanından biri ülkemizde. Eşsiz bitki örtüsü yüksek ağaçlardan oluşan yapısıyla büyüleyen Longoz Ormanları Milli Parkı ziyaretinin ardından ise keşif turu rotasının sonraki durakları Türkiye’nin Bulgaristan sınırındaki Beğendik köyü ve Limanköy feneri oldu. Demirköy üzerinden ise iki günlük keşif macerasının İstanbul'a dönüş etabı başladı. Ford araçların konforuyla İstanbul’a varan katılımcılar, gezi sonunda Kırklareli’nin doğal güzelliklerini keşfetmenin mutluluğuyla vedalaştı.