HABERLER
İstanbul’da Alex Thomson rüzgârı esti
Modaya yön veren çizgisiyle trendlere öncülük eden HUGO BOSS, modadaki iddiasını spor dünyasında da sürdürüyor.
Dudak uçuklatan şovları ve tek başına dünyayı dolaşmasıyla bilinen İngiliz yelkenci Alex Thomson, 34. Uluslararası İstanbul Boat Show’da denizseverlerle bir araya geldi.
23-28 Eylül 2014 tarihlerinde Pendik Marintürk Marina’da düzenlenen 34. Uluslararası İstanbul Boat Show’un bu yılki davetlileri arasında dünyaca ünlü İngiliz yelkenci Alex Thomson da yer aldı. 25 Eylül akşamı ev sahipliği Hugo Boss Türkiye ve Yacht Türkiye tarafından gerçekleştirilen kokteylde ünlü yelkenci deniz meraklılarıyla bir araya geldi. Ünlü sörfçü Çağla Kubat’ın sunuculuğunu üstlendiği davete yatçılık camiası yoğun ilgi gösterirken, ünlü simalar da renk kattılar.
Denizciliğinin yanı sıra Hugo Boss markasının reklam yüzü olan Alex Thomson ile Çağla Kubat arasında geçen söyleşide Thomson, okyanusta yalnız yaptığı seyir deneyiminden bahsetti. Thomson’a göre bir yelkenliyle yalnız dolaşmak karadaki yaşamın tüm stresini atmaya yardımcı oluyor.
Hugo Boss yelkenlisinin direğinde yürümek veya salmasında durmak gibi ekstrem şovlarıyla adından bir hayli söz ettiren yelkenci 26 Eylül günü Doğan Burda Dergi Grubu ve Yacht Türkiye ekibi ile de deniz seyri gerçekleştirdi. Xp 55 model yelkenliyle Prens Adaları açıklarında yelken açan Thomson ve davetliler performanslı bir seyrin keyfine vardılar.
Bugüne kadar üç dünya rekoru kıran Alex Thomson, son olarak 2012-13 Vendée Globe yarışında üçüncü olarak bu başarısını korudu. Verdiği bu mücadelede üç ay boyunca dünya çevresini hiç durmadan tek başına dolaşan yelkenci şimdilerde 31 Aralık 2014’te start alacak olan Barcelona World Race’e ve Vendée Globe’un da 2016 serisine hazırlanıyor