HABERLER
Tempo Travel bu kez uzak denizlerde…

Üç ayda bir yayımlanan seyahat dergisi Tempo Travel, ilkbahar sayısında okurlarını düşsel diyarlarda gezintiye çıkarıyor.
Derginin yeni sayısının ana başlığı “Uzak Denizler…” Tempo Travel, bu başlık altında Oscar’lı yapım “La La Land”in izinde Los Angeles’a uzanıyor ve okyanus hattındaki plajlara uğruyor. Ardından Jules Verne eşliğinde eski moda serüvenlere çıkıp, bilinen ve bilinmeyen dünyalara bir bakış atıyor. Haritada zar zor görülebilen minik volkanik ada Réunion’da, yanardağın eteğindeki hayatı inceliyor.
Derginin mercek altına aldığı diğer konular arasında; İsrail-Arap çatışmasının merkezi ve üç semavi dinin yeryüzünde buluştuğu en kutsal alan olan Kudüs; yerel kültürü ve mimarisiyle dikkat çeken Zagreb ve içinde konaklanabilen İskoç kaleleri de bulunuyor. A’dan Z’ye safari rehberi ise olası bir Afrika seyahate öncesi el altında bulundurulması gereken bir kılavuz.
Kaş’a yeni taşınan bir “yeni yerli”nin anlatımıyla ilçenin az bilinen durakları; Eskişehir’i 48 saatte keşfetmenin en iyi yolları ve DJ Ayça Şen’in eğlenceli tatil önerileri de dergide yerlerini alıyor. “Gurme Travel” bölümünde ise İstanbul’un en eski pastaneleri var. Kup griyeden profiterole efsanevi lezzetler ve mekânlar, Tempo Travel okurlarını bekliyor.
Derginin bu sayısında üç adet de ücretsiz eki var. Hatay, Muğla ve Gaziantep ekleri, geniş tarihi, sosyal ve kültürel içerikleri ile arşivlerde yerlerini almaya aday.