HABERLER
Tempo dergisi, Nisan sayısının kapağına Hollywood yıldızı Sienna Miller’ı taşıdı

Bebek yüzlü, seksi güzel’ imajıyla tanınan Sienna Miller yaşadığı değişimi, mülteci krizine ilişkin fikirlerini ve geçmiş hatalarını anlattı.
Haydarpaşı Garı, nihayet gar olarak kalıyor. Peki bu tarihi yapı neden İstanbulullar’ın kırmızı çizgisi? Restorasyonu nasıl yapılacak? Bütün bu soruların yarıtları Tempo dergisinin Nisan sayısında yer buldu. Dünyayı güzelleştiren sanat akımı Art Nouveau de en güzel örnekleriyle Tempo’da yer aldı.
Sinemanın devi, asi, yalnız, hassas Marlon Brando’nun kural tanımaz yaşamı, Türkiye’nin ilk kadın savaş fotoğrafçısı Semiha Es’in benzersiz hayat hikâyesi, Elvis Presley’nin mirasçısı ve büyük aşkı Priscilla’nın ‘Kral’ı anlattığı söyleşi de derginin yeni sayısında. Ayrıca Özlem Süer, gelinlik seçiminin püf noktalarını, Four Seasons’ın İstanbul Genel Müdürü Leonardo Baiocchi turizmdeki krizi ve Türkiye’nin hizmet sektöründeki başarısını, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nin İnovasyon Direktörü Rob Dembitz ise dünyada yaratıcılığın gittiği noktayı Tempo’ya anlattı.
Mücevher markası Taru’nun yaratıcısı Şefik Kabaş’ın tasarladığı asi ruhlu mücevherlerin ve Pink Martini grubunun solisti Storm Lange’in sıra dışı yorumunun hikâyesi de Tempo’nun mayıs sayısında.
Düşünce bölümünde ise sıra dışı iki makale okuru bekliyor. Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Levent Erden, sosyal medyayı masaya yatırırken, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde anayasa hukuku dersleri veren Doç. Dr. Murat Sevinç güvenlik ile özgürlük dengesini anlatan yazıları kaleme aldı.