HABERLER
Çevreyle dost ''Yeşil'' oteller

Hotelier International’ın yaz 2015 sayısında biraz nefes almak istedik ve grinin her tonunun yükseldiği İstanbul’da ve diğer şehirlerde ‘yeşil’i aradık. Bir otelin resmi olarak çevre dostu olması için geçmesi gereken pek çok prosedür var. Bunlardan biri de LEED sertifikası. ABD Yeşil Bina Konseyi GBCI tarafından verilen bu sertifikanın Platinum (Platin), Gold (Altın) ve Silver (Gümüş) olmak üzere üç farklı derecesi bulunuyor. Dergimize taşıdığımız Hilton Garden Inn, Türkiye’de LEED Gold sertifikasına sahip olan ilk otel. Haliç’te konumlanan Garden Inn, sadece çevreye duyarlılığıyla değil semti canlandıran bir şehir oteli olmasıyla da öne çıkıyor.
Rixos Eskişehir ise zincirin LEED Gold sertifikasına sahip en çevre dostu oteli; aynı zamanda da termal turizmin en lüks seçeneklerinden biri.
Sürdürülebilirlik, sadece mimaride değil, mutfakta da kendini gösteriyor.
Nasıl mı? Daha az enerji tüketimi ve daha çok çiğ yiyecekle. Hilton Bomonti’nin Executive Şefi Yannis Manikis, bir ilke imza atarak Dünya Saati uygulaması için “sürdürülebilir menü” hazırladı. Biz de bu duruma kayıtsız kalamadık ve Manikis ile sürdürülebilir mutfak üzerine konuştuk.
Eko-tasarımın öncülerinden mimar Hitesh Mehta ve New York’un en çevreci otellerinden InterContinental Barclay’in Genel Müdürü Hervé Houdré ile yapılan röportajlar da yaz sayımızda sizleri bekliyor.