HABERLER
Atlas, Yasaklı Kent Urumçi’de !
Atlas dergisi, Ocak 2016 sayısında “Yasaklı Kent Urumçi”ye gidiyor. Çin’de Müslüman Uygurların merkezi durumundaki Urumçi, Türkiye kamuoyunda da çok merak edilen ama yasaklar nedeniyle yeterince bilinmeyen bir kent. Atlas, Urumçi’de Uygurların durumuna, Çin’in milliyetçi nüfus politikalarına, amansız modernleşmenin etkilerine mercek tutuyor.
Norveç’in Lofoten Adaları el değmemiş doğası ve balıkçı kasabalarıyla tam bir “Kuzey Rüyası”. Atlas bu özel coğrafyaya benzersiz manzara fotoğraflarıyla yer veriyor. “Karadeniz’in Kapısı” Samsun ve Kastamonu’nun Küre Dağları’nda mağaracıların macerası da ocak sayısının konuları arasında. Atlas, geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz doğa fotoğrafçısı Cüneyt Oğuztuzun’ü de özel bir köşeyle anıyor.
Atlas, okurlarına mobil uygulamasını hediye etmeyi de sürdürüyor. İçindekiler sayfasında verilen kodlarla ayın 1’inden itibaren “Dijital Atlas”ı App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirebilir, konuları hem kâğıttan, hem de tablet ve akıllı telefondan okuyabilirsiniz.