HABERLER
Capital Dergisi Gönlü Zenginler Araştırması Ödül Töreni Nef’in ana sponsorluğunda gerçekleşti

Türkiye’de ilk defa Capital Dergisi’nin düzenlediği ve bağış kültürüne katkı sağlayan iş insanlarını belirlediği ‘Gönlü Zenginler’ araştırmasının ödül töreninin ana sponsoru gerçek bir sosyal şirket olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Nef oldu.
Nefes gibi can veren ve yaşamın vazgeçilmezi haline gelen projeler yapmak için yola çıkan Nef, Capital Dergisi’nin Türkiye’de bağış kültürünü ve bağış profilini ortaya koyan ‘Gönlü Zengin 50 İş İnsanı’ araştırmasının ödül töreninin ana sponsorluğunu üstlendi. Türkiye'nin gönlü zengin iş insanlarını bir araya getiren ödül törenine Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Capital Dergisi Yayın Direktörü Rauf Ateş ev sahipliği yaptı.
Capital Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Rauf Ateş; "Capital Dergisi olarak iş dünyamıza değer katacak araştırmalar yapmak için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz 'Gönlü Zenginler' araştırmamızın Türkiye'ye katkıda bulunan iş insanlarını hem alkışlamak hem de ülkemizde bağışı teşvik etmek amacına hizmet edeceğine inanıyoruz" dedi.
Nef sosyal şirket olma yolunda hızla ilerliyor
Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur; “Nef olarak, şirket misyonumuzu topluma katkı sağlamak, sürekli gelişim, her alanda artı değer yaratmak ve paydaşların mutluluğu olarak belirlerken; paydaş tanımımızı genişleterek toplumu da bu tanımın bir parçası haline getirdik. Bugüne kadar dağıtılabilir karımızın yüzde 51’inden fazlasını sosyal sorumluluk projelerine ayırdık. Kurulduğumuz günden bugüne topluma yarar sağlayacak ve kazandığını toplum için harcayacak sosyal bir şirket olmayı hedefledik. Sosyal şirket olma yolunda sağlam adımlar atarak, Türkiye’de sosyal şirket modelinin başarılı bir örneği olmayı hedefliyoruz. Ayrıca, sosyal şirket modelini yaygınlaştırmak ve bu bilinci tüm Türkiye’de arttırmak için çalışmalarına devam ediyoruz” şeklinde konuştu.Nef, son 4 yılda yapmış olduğu bağışlarla“Gönlü Zenginler Araştırması”nda son 10 yıla bakıldığında 21. sırada, 2012 yılında ise 12. sırada yer aldı.
Araştırma için detaylı bir çalışma yapıldı.
Capital’in Türkiye’deki bütün büyük grup ve şirketlere ulaşmaya çalışarak hazırladığı ‘Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı’ araştırmasının temelini bir anket çalışması oluşturdu. Anket çalışmasına, şirketleri ya da grupları adına yönetim kurulu başkanları katıldı. Sıralama ise ankette yer alan “Son 10 yıldaki toplam bağış tutarınız” ve “2012 yılındaki toplam bağış tutarınız” sorularının yanıtlarına göre hazırlandı.
Türkiye’nin gönlü zengin iş insanları bir araya geldi
2012 yılı ve son 10 yıllık bağış tutarları ele alındığında Türkiye’de en çok bağış yapan şirket olarak gösterilen Koç Holding adına ödülü Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel aldı. Araştırma çerçevesinde gerçekleştirilen törende Bilkent Holdingadına Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğramacı, Fiba Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, Doğuş Holding adına CEOHüsnü Akhan, Opet adına Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Anadolu Endüstri Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Boydak Holding adına Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, Doğan Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı,Acıbadem Sağlık Grubu adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Altınbaş Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaşödül aldı. Ece Vahapoğlu’nun sunumu ile gerçekleştirilen törende Eczacıbaşı Holding ise özel ödüle layık görüldü.

Haberin videosunu izlemek için Tıklayınız.